Wooninspiratie

Met deze tips voorzie jij je woonkamer van een moderne interieurstijl

Hoe gaaf is het om de woonkamer helemaal naar je eigen smaak in te kunnen richten? Voordat je weet welke interieurstijl het beste bij je past, kun jij je online en in de woonwinkels alvast wat meer oriënteren. Ben jij gek op de moderne woonstijl en is je woonkamer aan veranderingen toe? Dan lees je in deze blog in ieder geval waar je aan kunt denken bij een modern interieur, welke kleuren er het beste bij passen en voor wat voor soort decoratie je het beste kunt kiezen om de moderne woonstijl sfeervoller te maken.

Waar kun je een modern interieur in de woonkamer aan herkennen?

De moderne woonstijl is eigentijds en zorgt ervoor dat je lang van je woonkamer kunt blijven genieten, aangezien je er op de lange termijn allerlei kanten mee op kunt. Kies vooral simpele maar luxe en strakke basismeubels zoals een strakke witte, zwarte of grijze bank, hoekige eetkamerstoelen en een grote fauteuil. Verder kun je de gordijnen of andere soorten raambekleding tot de basis van je interieur rekenen. Tegenwoordig doet matzwarte luxaflex het erg goed in de moderne woonkamer, dus dit zou je zeker kunnen overwegen. Verder is de vloer ook belangrijk, dit kan een luxe visgraatvloer van hout, maar ook een beton ciré vloer zijn.

De moderne woonkamer is helemaal af als je er een stalen deur in plaatst. Dat is een moderne en prachtige binnenkomer.

Welke kleuren passen het beste bij een modern interieur?

De moderne woonstijl heeft als basiskleuren vaak wit en zwart in het interieur verwerkt. Hier kunnen lichte houtkleuren aan toegevoegd worden voor een mooie visgraatvloer of een aantal houten meubels. Probeer vooral om de woonkamer zo wit mogelijk te houden, aangezien dit er ook voor zorgt dat de ruimte groter oogt. Felle kleuren kun je alleen toevoegen als het subtiel in het interieur terug te vinden is. Denk hierbij aan babyblauw, zachtroze of andere pasteltinten. Vind je bepaalde kleuren zelf prachtig? Dan kun je die natuurlijk zo veel toevoegen als je zelf wil, het blijft uiteindelijk jouw woonkamer!

Wat voor type decoratie kun je het beste kiezen?

Om de moderne woonkamer helemaal af te maken, kun je voor een bepaald type decoratie kiezen. Less is altijd more in een modern interieur. Hierdoor kun je tussen de minimalistische en de modernistische een overlapping zien. Hoe meer ruimte je in de woonkamer hebt, des te beter. Overbodige accessoires zijn zonde, dus kies liever voor een aantal interessante eyecatchers. Deze woonaccessoires versterken de moderne woonstijl namelijk! Denk hierbij aan een bijzondere vaas gevuld met prachtige bloemen. Kunst aan de muur doet het ook erg goed, kies dan wel voor moderne kunst, zodat het bij de rest van de inrichting past.

Je zou ook voor een strak vloerkleed of wat mooie kussens op de bank met geometrische vormen op de kussenhoes. Rechte lijnen, geometrische vormen en de basiskleuren zoals wit, geel, rood en blauw doen het goed om wat meer sfeer in je moderne interieur te brengen.

Dit vind je misschien ook leuk...