Tuin inspiratie

Met deze tips organiseer je een tuinfeestje om nooit te vergeten

Er is niets leuker dan een tuinfeest organiseren voor al je vrienden, kennissen en familie. Wist je dat tuinfeestjes vaak meer werk lijken dan ze eigenlijk zijn? Je kunt de tuin namelijk in een handomdraai een stuk feestelijker maken, zonder dat je daar veel moeite voor hoeft te doen. Ga je voor het eerst een tuinfeest organiseren of is het een hele tijd geleden dat je er eentje georganiseerd hebt? Dan vind je in deze blog alle tips terug waarmee jij je tuinfeest tot een succes maakt. Van het kiezen tot thema’s, tot de juiste hapjes en drankjes en een weatherproof tuinfeest, je leest het hier allemaal terug.

Kies een thema voor je tuinfeest uit

Themafeestjes vallen vaak in de smaak op het moment dat er iets gevierd moet worden. De tuin wordt ook een stuk levendiger en sfeervoller als je een thema voor het tuinfeest bedenkt. Je kunt dan namelijk alle versiering en de hapjes en drankjes op het door jou gekozen thema aanpassen. Het leuke aan een themafeest is, dat je gasten ook meer moeite moeten doen om een geschikte outfit bij elkaar te zoeken. Leuke thema’s voor de zomer zijn bijvoorbeeld een Hawaiiaanse cocktailavond of een zwoele zomeravond in Italië met de beste wijnen en heerlijke pasta’s. In de winter kun je bijvoorbeeld voor het thema winter wonderland kiezen of je maakt er een grappig aprés ski feest van. Ideeën genoeg, dus think out of the box en kies voor een thema wat grappig en gezellig is.

Zorg voor de lekkerste hapjes en drankjes

Wanneer je een tuinfeest geeft, kunnen lekkere hapjes en drankjes natuurlijk niet ontbreken. Om jezelf zo veel mogelijk rust te gunnen tijdens het feest, is het een goed idee om een lopend buffet in de tuin op te maken. Op die manier hoef je zelf niet met schalen met hapjes en drankjes rond, maar kunnen je gasten zelf pakken waar ze trek in hebben. Dit geeft je meer tijd om van je eigen feest te kunnen genieten en lekker met je gasten in gesprek te gaan. Geef jij je feest op een warme zomerdag? Zorg er dan voor dat je bijvoorbeeld een kruiwagen tot de nok toe vult met ijsklontjes. Dit is een ideale plek om je biertjes, rosé flessen en andere drankjes in uit te stallen. Op die manier betrek jij je eigen tuin direct ook bij het feest.

Met deze tips valt je tuinfeestje niet in het water bij slecht weer

Vaak laten mensen zich tegenhouden door het weer op het moment dat ze een tuinfeest willen organiseren. Natuurlijk is het niet leuk als je tuinfeest letterlijk en figuurlijk in het water valt door een onverwachte stortbui, maar er zijn genoeg mogelijkheden om je tuinfeest weerproof te maken. Je zou bijvoorbeeld een partytent op kunnen zetten, zodat je gasten zowel in de buitenlucht als overdekt van je feestje kunnen genieten. Daarnaast heb je misschien wel een terrasoverkapping, die kun je dan heel goed bij je feest betrekken als het begint te regenen. Is het juist erg warm? Zet dan een ventilator neer!

Dit vind je misschien ook leuk...