Tuin inspiratie

Met deze tips maak jij jouw tuin helemaal winterklaar

Hoe fijn is het om zowel in de zomer als de winter van je prachtige tuin te kunnen genieten? Veel mensen vergeten dat je in de winter net zo goed tijd in je tuin kunt doorbrengen als in de zomer. Het enige dat je hiervoor hoeft te doen is een aantal aanpassingen door te voeren, waardoor je het niet te koud krijgt in de tuin. Je zou in de winter zelfs een leuke winter BBQ of Aprés Ski feest kunnen organiseren. In deze blog kom je erachter op welke manier je de tuin helemaal klaar kunt maken voor de winter.

Deze accessoires helpen je om de beginnende kou van de herfst en winter door te komen

Wanneer het buiten kouder wordt, is het tijd om de dikke fleece plaids uit de kast te halen. Deze kun je mee naar buiten nemen en over je tuin set draperen. Een dikke deken, warme kleding, hete koffie, thee of chocomelk en een goed boek kunnen je best een tijdje in de tuin vermaken. Verder kun je er ook voor kiezen om veel kaarsen aan te steken. Kaarsen bieden een klein beetje warmte, maar zorgen er vooral voor dat de sfeer in de tuin geweldig gezellig wordt. Daarnaast kun je een beetje glühwein drinken met je geliefde om voor wat extra warmte te zorgen.

Wat dacht je van een hottub in de achtertuin?

Nu het toch een stuk kouder wordt in de tuin, is het tijd om het grovere geschut erbij te pakken. Wat dacht je bijvoorbeeld van het plaatsen van een hottub in je achtertuin? Een hottub kan zowel elektrisch als via hout verwarmd worden. Voor een 100% natuurlijke beleving, kun jij je eigen houthakken, wat je vervolgens in de kachel van de hottub aansteekt. Het warme vuur zorgt ervoor dat het water verwarmd wordt en je van een heerlijk warm bad kunt genieten. Als je de wellness beleving in je wintertuin helemaal af wil maken, kun je misschien nog een kleine sauna plaatsen.

Het is erg gezond voor je lichaam om tussen koud en warm in te schommelen. Zo kun je na de sauna in de koude sneeuw springen of een ijskoude douche nemen om je hartslag een boost te geven.

Kies voor de beste tuinaccessoires om jezelf warm te houden

Het mooie aan de winter en de kou die dit seizoen met zich meebrengt is dat jij je op deze kou kunt voorbereiden en kleden. Wanneer het buiten kouder wordt, is het tijd om de heaters erbij te pakken. Deze zet je slim bij de zithoek in de tuin neer, zodat je daar lekker warm mee in de tuin kunt zitten. Houd je van een vuurtje stoken? Dan kun je ook voor een geweldige vuurschaal of vuurkorf kiezen. Dit brengt meteen meer sfeer in je kaler wordende wintertuin.

Hoe leuk is het om een warme chocolademelk bij de vuurkorf te drinken? Daarnaast kun je dit ook perfect inzetten als plek om als gezin of met je vriendengroep lekkere smores te maken en marshmallows te grillen.

Dit vind je misschien ook leuk...