Woonstijlen

Met deze tips haal je de prachtige natural living woonstijl in huis

Ben je op zoek naar een natuurlijke en duurzame woonstijl? Dan past de natural living woonstijl wellicht perfect bij je. Wist je dat een natuurlijke woonstijl je meer rust kan brengen. De natuur heeft namelijk een helende werking op de mens. Hierdoor kun je met een natuurlijk interieur een geweldige plek maken, waar jij je fijn en thuis voelt. Daarnaast ziet de natural living woonstijl eruit om door een ringetje te halen. Je kunt de mooiste materialen kiezen en ook nog eens veel planten in je interieur terug laten komen. In deze blog lees je welke kleuren, materialen en meubels binnen de natural living woonstijl passen.

Welke kleuren passen het beste bij de natuurlijke woonstijl?

Een natural living woonstijl, kun je het makkelijkste en snelste creëren door voor neutrale en warme tinten te kiezen. De muren in je woning kunnen een enorme impact op de sfeer in de kamers hebben. Wanneer je de muren een lichte kleur geeft, oogt de ruimte groter en voel je geen bedrukte sfeer. Daarnaast is het wel handig om voor een neutrale basis te kiezen als het op kleuren in je interieur aankomt. Een neutrale basis kun je namelijk altijd nog wat uitdagender maken, door bijvoorbeeld voor een felgekleurd schilderij of meubelstuk te kiezen. Kleuren die bij een natural living woonstijl passen zijn gebroken wit, beige, groentinten, lichtbruin en grijs.

Wil je toch een paar muren een warmere tint geven? Kies dan vooral voor roestoranje, okergeel of donkerblauw. Deze kleuren zien er uniek en gezellig uit in je woning.

Voor welke materialen kun je het beste kiezen als je voor de natural living woonstijl gaat?

Wanneer je de natural living woonstijl in huis wil halen, is het belangrijk dat je uitsluitend voor natuurlijke materialen kiest. Denk hierbij aan bamboe, rotan, natuurlijke houten vloeren en meubels of kasten van hout. Het leuke is dat het combineren van verschillende houtsoorten ervoor kan zorgen dat je interieur er prachtig uit komt te zien. Door verschillende materialen met elkaar te combineren, kun je ook een wat speelsere look in je interieur teweegbrengen. Materialen die je met hout, bamboe en rotan kunt combineren zijn leer, steen, metaal, wol, katoen, kurk en glas.

Deze meubels en accessoires mogen niet ontbreken in het natural living interieur

Welke meubels en woonaccessoires maken je natural living woonstijl compleet? Het doel van deze woonstijl is in ieder geval om je tot rust te laten komen. Dus het is slim om niet te veel meubels of woonaccessoires aan te schaffen. Verder zou je in ieder geval voor een wollen vloerkleed kunnen kiezen. Deze kun je in verschillende maten of vormen aanschaffen om wat met de vloer te kunnen experimenteren. Een bamboe hanglamp is leuk voor aan het plafond. Verder zou je een rieten stoel, rotan kruk of rieten opbergmand kunnen plaatsen. Wil je kussens op de bank neerleggen? Kies dan voor aardse tinten, zodat je interieur meer tot leven komt.

Dit vind je misschien ook leuk...