Woondecoratie

Met deze tips dek je de mooiste tafel voor een gezellig dinertje

Staat er een gezellig diner bij je thuis op de planning? Dan is dat een mooie kans om je tafeldecoratie eens uit de kast te halen. Want wie is er nu niet onder de indruk van een prachtig gedekte tafel? Liefde gaat door de maag is wat ze altijd zeggen en niets lijkt minder waar. Je kunt een thema voor het diner bedenken en daar je tafeldecoratie op aanpassen. In deze blog kom je erachter hoe je de mooiste en meest gezellige tafeldekt voor een diner met familie of vrienden.

Begin altijd bij het begin

De basis van een prachtig gedekte tafel bestaat vaak uit het juiste tafellinnen. Wanneer je de tafel gaat dekken, is het belangrijk dat het linnen schoon is, bij de rest van de decoratie en het servies op tafel past én dat het niet te druk is zodat de aandacht van het heerlijke eten niet wordt weggetrokken. Ben je van plan om wat meer kleur te gebruiken op tafel? Zorg dan dat het linnen crème, wit of in aardetinten gekleurd is. Je kunt naast tafellinnen ook nog voor prachtige servetten en een loper kiezen. Wanneer je een thema diner organiseert wat iets mysterieuzer of stoerder is, kun je best eens uitpakken met donkerder tafellinnen zoals zwart, antraciet of donkerblauw.

Welk servies en glaswerk zet je op tafel?

Er bestaat servies voor iedere gelegenheid. Wil je de etiquette volgen en gaat het om een formeel diner? Dan zal je de tafel op een bepaalde manier moeten dekken. Er zitten dan namelijk allerlei belangrijke regels aan verbonden. Is het een informeler etentje, dan kun je gewoon kiezen uit wat je mooi vindt en wat bij het eten, het thema of de gasten past. Het is vooral belangrijk dat je gasten zonder te veel problemen van hun maaltijd kunnen genieten. Zorg er dus voor dat je comfortabel servies en fijne glazen neerzet, zodat men geen ongelukje kan krijgen en eten of drinken knoeit.

Tijd om de tafel te decoreren!

Het decoreren van de dinertafel is toch wel het allerleukste klusje op het moment dat je een diner bij je thuis organiseert. Vaak kiezen mensen voor een leuk thema wat bij de gerechten voor het diner past. Je zou bijvoorbeeld wereldse gerechten kunnen maken, of juist voor één bepaalde keuken kunnen kiezen en daar alle decoratie op aan kunnen passen. Dek de tafel met decoratie uit het land waar de gerechten oorspronkelijk vandaan komen. Verder kun je natuurlijk ook in stijl van een bepaalde feestdag decoreren, zoals met Halloween, Valentijnsdag of kerst. Er zijn genoeg leuke en grappige decoratie winkeltjes te vinden waar jij jezelf helemaal in uit kunt leven. Maak het zo bont als je wil en laat je creativiteit de vrije loop.

Wil je een chique, feestelijke of juist een indrukwekkende tafel dekken? Kies dan vooral voor de decoratie die daar precies op aansluit. Voor je het weet schuiven de gasten bij je aan en kun je de complimenten voor de prachtige tafel al in ontvangst nemen.

Dit vind je misschien ook leuk...