Wooninspiratie

Maak kennis met de sunshower!

Ben je van plan om je badkamer onder handen te nemen en zoek je nog naar een bijzondere douche? Dan zou je bijvoorbeeld voor een prachtige regendouche kunnen kiezen, maar tegenwoordig wordt een sunshower ook steeds populairder. Deze douche is een douche en zonnebank in één. Wanneer je op zoek bent naar een douche die je helpt om te ontspannen, is een sunshower een geschikte keuze. In deze blog lees je wat een sunshower precies is, wat de voordelen ervan zijn en waarom infrarood licht bijdraagt aan je gezondheid.

Wat is een sunshower precies?

Steeds meer mensen vinden het belangrijk dat zij de badkamer kunnen inzetten als ontspanningsmoment. Een ontspannen lichaam en geest zorgt ervoor dat je in het dagelijkse leven beter kunt functioneren. De sunshower helpt je om het hele jaar door zonlicht op je huid na te bootsen. De sunshower is een combinatie van infrarood licht en een lage dosering Uv-licht. Wanneer je aan Uv-straling wordt blootgesteld, maak je vitamine D aan. Sommige sunshowers kunnen zelfs voor een verdubbeling van vitamine D in je lichaam veroorzaken, waardoor je minder last zal hebben van een winterdip. Dit zorgt er namelijk voor dat je beter in je vel zit en jij je gelukkiger voelt. Het infrarode licht, zorgt voor de opwarming van je lichaam en spieren. Dit voelt erg ontspannen aan en zorgt ervoor dat je minder last hebt van spierpijn en reumatische klachten. Heb je vaak last van een stijve nek en pijn in je schouders of onderrug? Dan kan deze douche voor verlichting van je klachten zorgen.

Welke voordelen zitten eraan?

Wanneer je een sunshower in huis laat installeren, kun je tijdens de wintermaanden verantwoord werken aan een bruiner kleurtje. Door je in de winter lichtjes voor te bereiden op de zomerzon, zal je in de zomermaanden minder snel verbranden. Pigment zorgt ervoor dat je huid dikker wordt. Als je huid al dikker is voordat je aan de sterkte van de zomerzon wordt blootgesteld, zal het heftige zonlicht minder diep in je huid doordringen, waardoor het minder schade aan je huid kan veroorzaken. Blijf je natuurlijk altijd insmeren als je de zon in gaat. Verder zorgt de sunshower ervoor dat je de kleur die je opbouwt, langer vast kunt houden. De ingebouwde timer van 10 minuten zorgt ervoor dat je stukje bij beetje een lage dosering Uv-licht op je huid voelt, zonder dat dit schade aan je huid veroorzaakt en zonder dat jij je ervoor dient in te smeren.

Infrarood licht is goed voor je gezondheid

Wist je dat een sunshower ook in de infrarood stand kan worden gebruikt? Infrarood licht helpt je om spierpijn na het sporten te voorkomen. Dit licht schijnt door je lichaam en komt binnen via de huid, waarna het je spieren langzaam opwarmt. Doordat je lichaam van binnenuit wordt opgewarmd, kun je afvalstoffen sneller verwerken en wordt de aanvoer van zuur- en bouwstoffen verbetert. Hierdoor kan je lichaam spierpijn sneller afbreken.

Dit vind je misschien ook leuk...