Woondecoratie, Woontips

Maak kennis met de decoratieladder voor in jouw huis

Hij is bijna niet meer weg te denken uit de speelse en gezellige interieurs van Nederland. De ladder heeft in de loop der jaren een interessante groei doorgemaakt. Men is de ladder gaan gebruiken om er een trendy en speels interieurobject van te maken. De decoratie- en ook wel de pronk ladder genoemd is steeds populairder geworden. Wist je dat je met de ladder een serieuze blikvanger in huis kunt creëren? Het mooie is dat de ladder zelf weinig ruimte inneemt dus je kunt hem in bijna elke kamer of ruimte in jouw huis plaatsen zonder dat hij in de weg staat. In deze blog lees je alles over de decoratieladder en hoe je deze in jouw huis styled.

Kies voor het materiaal wat bij je past

De pronk ladder is in verschillende uitvoeringen te koop. Wat dacht je van een bepaald soort hout of juist een mooie plastic ladder? Doordat er zoveel keuze uit materiaal en formaat is, kun je zeker een ladder vinden die bij jouw stijl past. Voor in de badkamer met een natuurlijke stijl kan je bijvoorbeeld voor een mooie lichthouten ladder kiezen. Hier kun je dan de handdoeken op een leuke manier overheen draperen. Voor in de woonkamer doet een moderne of juist donkergekleurde decoratieladder het altijd goed.

Tover de decoratieladder om tot een herinneringshoekje

Wil je de ladder graag in de woonkamer of juist in de slaapkamer zetten? Dan is het een leuk idee om de ladder met allerlei persoonlijke spullen te versieren. Wat dacht je van mooie foto’s van al jouw reizen, de kids of van wanneer je trouwde? Je kunt er dan ook souvenirs op tentoonstellen, of werkjes die de kinderen op school hebben gemaakt. Zo zorg je ervoor dat alle belangrijke momenten uit jouw leven op één leuke ladder te zien zijn.

Haal wat groen in huis om de decoratieladder mee aan te kleden

Veel planten in huis zijn goed voor je gezondheid en humeur. Soms kan het al snel rommelig ogen als je op meerdere plekken in huis potten met planten en boompjes hebt staan. De decoratieladder helpt je om een bepaalde hoek vol groen in huis te creëren. Kies een aantal kleine, grotere en hangplanten uit die je op de decoratieladder tentoonstelt. Doordat je nu een gecentreerde plek voor jouw eigen jungle in huis hebt, oogt dit in de rest van het huis veel rustiger.

Het grote voordeel van de planten op één plek is ook dat je niet heel jouw huis door hoeft wanneer je de planten water geeft. Je watert de plantjes van boven naar beneden of andersom en zo kun je er ook niet per ongeluk eentje overslaan.

Dit vind je misschien ook leuk...