Wooninspiratie, Woontips

Hoe laat jij jouw kleine woonkamer er ruimer uitzien?

Heb jij een fijn huis of appartement maar is de woonkamer wat aan de kleine kant? Dan vind je het vast fijn om een aantal tips voor de inrichting ervan te ontvangen. Wist je dat je door het inzetten van de juiste styling jouw woonkamer optisch groter kunt laten ogen? Natuurlijk wil jij de ruimte optimaal benutten en er een fijne plek van maken. Door de kleine ruimte kun je er minder spullen in kwijt maar dit betekent niet dat jouw woonkamer niet knus en ruim kan ogen. In deze blog lees je alles over hoe jij jouw kleinere woonkamer er groter uit kunt laten zien.

Zet de juiste kleuren in om de ruimte er groter uit te laten zien

Zowel kleur als licht in een kleinere woonkamer zijn erg belangrijk om een fijne sfeer te creëren. Vermijd in ieder geval donkere of hele felle kleuren op de vloer en op de muren. Hiermee is de kans namelijk groot dat jouw woonkamer er juist kleiner en smaller uit gaat zien. Kies eerder voor lichte en natuurlijke kleuren want dit geeft je een gevoel van ruimte om je heen. Vooral kleuren als gebroken wit, crème of beige tinten doen het goed in een wat kleinere woonkamer. De lichte kleuren blijken uit onderzoek niet alleen optisch groter te lijken door ze op grote oppervlakten aan te brengen. Juist ook jouw kozijnen, deuren en de vensterbank in een lichte kleur draagt hieraan bij.

Des te kleiner de woonkamer, des te groter de bank

Je zult het bijna niet geloven maar des te kleiner of smaller jouw woonkamer is, des te beter een grote bank erin staat. Het gaat wellicht tegen jouw gevoel in om in een kleinere woonkamer juist voor grote meubels te kiezen. Dat is logisch. Juist wanneer je een grote hoekbank of stoel plaatst, geeft dit meer rust en ruimte aan jouw woonkamer mee. Veel kleine stoelen en banken bij elkaar hebben een rommelig en dus ook kleiner ogend effect. Meerdere losse meubels in een kleine woonkamer zorgen ervoor dat er te veel spullen in de kamer komen te staan. Kies dus liever voor een grote bank.

Zorg voor een paar leuke accessoires

Het lastige maar meest belangrijke aan het inrichten van een kleine woonkamer is het uitzoeken van de accessoires. Je voelt de bui misschien al hangen maar less is toch echt more wanneer het om een kleinere ruimte gaat. Kies daarom voor een paar mooie eyecatchers in plaats van voor veel verschillende accessoires. Kies bijvoorbeeld voor één mooie grote plant en zet die in een hoek neer. Verder kan je kaarsen, wat boeken of wat leuke vazen en andere rustige accessoires toevoegen.

Dit vind je misschien ook leuk...