Slaapkamer inspiratie

Hoe kun je een kleine slaapkamer het beste inrichten?

Heb je een fijn huis, maar is de slaapkamer wat aan de kleine kant? Dan zijn er een aantal handige tips en manieren om de ruimte optisch ruimer te laten ogen. Dit zorgt ervoor dat je zelfs in een kleine ruimte geen claustrofobisch gevoel zal krijgen. In deze blog lees je hoe je een kleine slaapkamer het beste kunt inrichten. Je leest waarom rust en reinheid juist belangrijk is in een kleine ruimte en je krijgt tips om de weinige ruimte die je hebt, zo goed mogelijk te benutten. Als laatste kom je erachter waarom less more is en op welke manier je voor meer opbergruimte kunt zorgen.

Zorg voor rust en reinheid in een kleine slaapkamer<.h2>
Wanneer je een krappe slaapkamer hebt, is het belangrijk om de rust in de ruimte te bewaren, dit kun je doen door de kamer niet vol spullen te stouwen. Een kleine slaapkamer kun je het beste alleen voor het slapen gebruiken. Probeer er dus geen bureau of leeshoek in te zetten, dit wordt uiteindelijk veel te druk en rommelig. Verder kun je het beste voor witte of lichte muren kiezen. Dit geeft de kamer een groter uiterlijk, omdat wit optisch ruimer oogt. Je kunt kleine details aan de slaapkamer toevoegen om het persoonlijker en gezelliger te maken.

Met deze tips kun je de kleine ruimte in je slaapkamer volledig benutten

Een kleine slaapkamer wordt gekenmerkt door het aantal vloeroppervlakte dat je hebt. Hoewel je in de breedte inricht, zou je bij een kleine kamer ook voor de hoogte kunnen kiezen. Hoe hoger het plafond van een kleine slaapkamer is, hoe ruimer de kamer uiteindelijk aanvoelt. Je zou ervoor kunnen kiezen om wandkasten met deurtjes aan de muren op te hangen. Hierdoor werk je met de hoogte van de kamer. De deurtjes zorgen ervoor dat je de spullen die je in de wandkasten stopt niet ziet. Dit zorgt voor een minder rommelig geheel.

Kies voor meer opbergruimte en onthoud: Less is more

Wanneer je toch al niet zoveel ruimte hebt, is het belangrijk om de slaapkamer in ieder geval netjes opgeruimd te houden. Dit zorgt ervoor dat de kamer meer rust uitstraalt. Probeer bijvoorbeeld voor op maat gemaakte kasten te kiezen. Deze kunnen precies in de kleine slaapkamer neergezet worden op een manier dat ze niet nog meer ruimte innemen. De kasten zorgen voor meer opbergruimte. Verder zou je er ook voor kunnen kiezen om een bed met lades eronder te kopen. In deze lades kun je dan ook veel spullen opbergen. Hoe opgeruimder de kamer is, hoe groter de kamer voelt en oogt.

Verder is het belangrijk dat je niet te veel losse spullen in de slaapkamer neerzet. Kies bijvoorbeeld voor één groot bed, een kast en laat het daarbij. Je zou een plank boven het bed aan de muur kunnen maken, wat je als nachtkastje kunt gebruiken. Hang een mooie foto of schilderij op en zet wat kaarsen neer en dat is al genoeg om de kleine slaapkamer gezelliger te maken.

Dit vind je misschien ook leuk...