Low budget

Hoe je low budget toch geweldige kerstversiering in huis haalt

Wanneer je er gek op bent om je huis zo nu en dan in een nieuw jasje te steken, pak je de naderende kersperiode zeker ook aan om weer los te kunnen gaan. Een beetje kerstliefhebber kan zijn/haar huis binnen no-time in een heerlijke en prachtige kerstsfeer onderdompelen. Wist je dat je low-budget ook erg goed kerstinkopen kunt doen? December is van zichzelf al één van de duurdere maanden, omdat je diners en cadeautjes voor je geliefden verzorgt. In deze blog lees je hoe je met een low-budget de leukste kerstversiering shopt.

Doe-het-zelf kerstversiering is helemaal in!

Wanneer je een niet al te groot budget wil besteden aan de kerstversiering, is er nog steeds van alles mogelijk. Ben je een beetje creatief aangelegd? Probeer de kerstversiering dan zelf eens te maken. Superleuk om dit ook met je kinderen of neefjes en nichtjes te doen. Er is niets gezelliger dan een middagje knutselen. Wanneer jullie de kunstwerken af hebben, kunnen jullie ze vol trots aan de rest laten zien. Geef de kerstkunstwerken een leuke plek in huis. Wanneer je de kerstversiering zelf maakt, zit er direct ook een mooie herinnering aan de versiering vast. Hier kun je nog jaren op terug kijken. En is kerst niet bedoelt om samen te komen en leuke herinneringen te maken? Ja! Dit is dus een heerlijk goedkoop alternatief voor de gezelligste kerstversiering in huis.

Ga eens kerstkringloop shoppen

Heb je dit jaar een low-budget voor de kerstversiering met jezelf afgesproken? Geen probleem, want je kan ook met een kleiner bedrag geweldige kerstversiering kopen. De kringloop heeft vaak allerlei pareltjes voor je liggen. Het enige wat je ervoor hoeft te doen is even een dagje goed zoeken, een aantal kringlopen afgaan en creatief te denken. Hoe gaaf is het als je een aantal vintage kerstballen op de kop kunt tikken? Die ballen hebben in het verleden misschien wel meerdere kerstdagen bij allerlei verschillende mensen meegemaakt. Hoe leuk is het als jij die versiering nu nieuw leven inblaast in je eigen huis? Combineer meerdere soorten stijlen met elkaar voor een bonte en betaalbare kerst. Aan de gezelligheid in huis kan het dit jaar in ieder geval niet liggen.

Mix en match met je familie en vrienden

Je merkt vaak dat je niet elke kerst naar dezelfde versiering wil zitten kijken. Wat hierbij helpt is de kerstversiering van de jaren ervoor een ander plekje te geven, wellicht kijk je er dan ook anders tegenaan. Wil je graag dat elke kerst een andere kleur centraal staat? Vraag dan eens aan je beste vriendin of een paar familieleden of jullie de kerstversiering voor dit jaar met elkaar willen ruilen? Dat is tocht ideaal! Dan heeft niemand nieuwe versiering gekocht, maar heb je toch allemaal nieuwe dingen in huis. Op die manier heb je andere versiering, maar heeft het je geen cent gekost. En je vrienden of familieleden zijn ook nog eens blij, want zij hebben dit jaar ook andere kerstversiering dan het jaar ervoor.

Dit vind je misschien ook leuk...