Woondecoratie

Hoe geurkaarsen voor meer sfeer en rust in huis kunnen zorgen

Kaarsen staan erom bekend om meer sfeer in huis te brengen en voor warmte te zorgen. Naast normale kaarsen kun je vaak ook voor geurkaarsen met de meest uiteenlopende geuren kiezen. Wist je dat bepaalde geuren een rustgevende werking hebben? Denk hierbij aan kaarsen die naar lavendel ruiken. Door een geurkaars aan te steken zorg je ervoor dat minder lekkere geurtjes uit je woning worden verbannen. Je hebt ook geurkaarsen die speciaal ontwikkeld zijn voor huisdieren, zodat je ze toch aan kunt steken, maar het huisdier er geen last van heeft. In deze blog lees je meer over de voordelen van geurkaarsen en kom je erachter hoe je zelf een geurkaars kunt maken.

Wat zijn de voordelen van een geurkaars in huis?

Tegenwoordig heb je kaarsen in alle vormen, kleuren, maten en dus ook geuren. Hoe leuk is het om een prachtige geurkaars in huis neer te zetten? Veel woonwinkels verkopen zelfs exclusieve kaarsen die vaak wel tot 50 uur kunnen branden. Je krijgt waar voor je geld en de geur die in huis hangt helpt je om tot rust te komen. Daarnaast zien de geurkaarsen er ook nog erg mooi uit en kun je ze in alle mogelijke kleuren kopen, zodat ze altijd perfect bij de rest van je interieur passen. Je hoeft de kaarsen niet eens aan te steken, ze zien er ook al mooi uit als extra woondecoratie.

Verder zijn er zelfs kaarsen verkrijgbaar voor ieder afzonderlijk seizoen. In de winter bestaan er kaarsen die naar gemberthee of chocolade ruiken, terwijl er in de zomer frisse bloemengeuren bestaan. Hoe leuk is het om de kaarsen op het seizoen aan te passen? Zodat de kaars nog meer op je beleving wordt afgestemd. Verder past een kaars bij elke gelegenheid en zou je ze ook in kunnen zetten als je een meditatie doet.

Maak je eigen geurkaarsen

Wist je dat het helemaal niet moeilijk is om zelf geurkaarsen te maken met een geur die jij het lekkerste vindt? Kies een aantal kleine geurtabletten van was en smelt al deze geuren bij elkaar in de pan tot het één mengelmoes is geworden. Hierna kun je olie aan het geheel toevoegen. Gebruik hier ook geurende oliën voor, zodat de kaars als je hem brand extra lekker zal gaan ruiken. Zorg ervoor dat de olie een aantal minuten kan intrekken bij de rest van de gesmolten kaarsen. Pak twee tandenstokers en maak die in de lengte aan elkaar vast met plakband. Doe dit ook met twee andere en maak deze twee stengels aan elkaar vast. Houd in het midden ruimte over voor de lont.

Hierna kies je een potje waar je de kaars in wil maken. Doe de tandenstokers en de lont hierin. Hierna kun je het kaarsvet met de olie in het potje gieten, dus het is de bedoeling dat dit nog een beetje vloeibaar en warm is. Laat dit een aantal uren goed afkoelen en daarna kun je van je eigen gemaakte geurkaars genieten.

Dit vind je misschien ook leuk...