Woontips

Dit zijn de woontrends van 2022

Ieder jaar zijn er weer woontrends te onderkennen. Uiteraard zullen maar weinig mensen meteen iedere trend gaan volgen. Interieur is nu eenmaal vaak een keuze voor meerdere jaren. Daarbij is het uiteraard vaak wel een optie om bij noodzakelijke aanpassingen ook een oogje in het zeil te houden wat trends betreft. Voor 2022 is het motto ‘functioneel en persoonlijk’. Wat je daaronder kan verstaan, lees je hieronder.

1. PVC-vloeren

Is het tijd om te kiezen voor een nieuwe vloer? PVC vloeren zijn de trend voor 2022 omdat ze perfect passen in het ‘functioneel en persoonlijk’ motto. De functionele voordelen van een PVC vloer zijn beslist niet mis. Deze soort vloer is uitermate geschikt voor vloerverwarming en dat is met het oog op de toekomst en de energiesituatie een goede keuze. Een PVC vloer isoleert ook het geluid uitstekend, zeker als gekozen wordt voor een onderlaag. Dat is een prettig idee indien je bijvoorbeeld in een appartement woont. Daarbij is een PVC-vloer eenvoudig te onderhouden, gaat deze lang mee en is bestand tegen een vochtige omgeving. En waar het functionele eindigt, begint het persoonlijke. Een PVC-vloer kan je namelijk in verschillende looks kopen zoals hout of beton. Waarschijnlijk heb je al regelmatig over een PVC-vloer gelopen terwijl je er overtuigd van was dat het een ander materiaal was.

2. Smart furniture

In deze tijd wordt alles ‘smart’ en dat geldt dan uiteraard ook voor je meubels. Draden en kabels zijn helemaal uit. Die mogen niet langer zichtbaar zijn en alles is op afstand bedienbaar. Wist je dat zelfs de kerstboom vandaag de dag ook zonder snoeren verlicht kan worden en met afstandsbediening beschikbaar is. Bij smart furniture gaat het ook om functioneel want je kan alles met een druk op de afstandsbediening regelen, maar het is tevens persoonlijk. Smart furniture onderscheidt zich door de strakke lijnen en een stijlvol concept. De techniek is onzichtbaar gemaakt zonder loshangende kabels en andere slordigheden. Daarmee passen deze slimme meubels binnen iedere interieur stijl.

3. Kamerplanten

Zijn planten functioneel te noemen? Wellicht lees je af en toe wat over de effecten van planten op de luchtkwaliteit in je woning. Op dat punt moeten we je hier teleurstellen. Een kwartiertje het raam open, zorgt voor meer frisse en gezonde lucht dan een kamer vol met planten. Wat echter wel wetenschappelijk is onderbouwd, is het effect van planten op onze gemoedstoestand. Zelfs een enkel plantje op een kamer bij een patiënt in een ziekenhuis zorgt al gemiddeld voor een meer opgewekt gevoel en vertrouwen in de toekomst. Nog steeds is er in onze genen iets vastgelegd waardoor de mens zich meer op het gemak voelt in een natuurlijke omgeving met planten, groen of gekleurd. Let er maar eens op als er een bezoeker jouw kamerplanten ziet. Behalve dit functionele voordeel, zijn planten uiteraard ook zeer persoonlijk. De keuze is enorm en iedereen heeft wel favorieten. Planten kan je in 2022 nooit te veel hebben in je woning. Ook als je geen ‘groene vingers’ hebt, zijn er planten die desondanks mooi blijven. Vraag de specialist er maar eens naar.  

Dit vind je misschien ook leuk...