Woonstijlen

Dit zijn dé woonstijlen die je in 2022 veel gaat terugzien

Een nieuw jaar betekent voor velen van ons ook een nieuw interieur of zelfs een nieuwe woning. Vandaar dat het een leuk idee is om de woontrends en woonstijlen voor 2022 alvast voor je op een rijtje te zetten. Er gaat niets boven een fris, fruitig en energiek interieur, waardoor jij je helemaal thuis voelt in je eigen woning. Verder kun je vaak met kleine aanpassingen al meedoen met de nieuwste trends. Zeg nou zelf, het is toch onnodig om je hele woonstijl ieder jaar op de schop te nemen? Je kunt beter kleine aanpassingen doen, waardoor je meteen een nieuwe energie en frisse uitstraling in je interieur tot stand brengt.

In 2022 staan stijl en sfeer centraal in je interieur

De meest veelbelovende trends op het gebied van interieur zijn in 2022 de Retro en Urban jaren ’90 woonstijlen. Hoe leuk is het om een aantal retro gekleurde accessoires aan je interieur toe te voegen? Wil je een instant retro vibe in huis creëren? Kies dan vooral voor toevoeging van de kleuren okergeel, blauw, de combinatie zwart-wit en terracotta. Verder zijn prints helemaal in. Wat dacht je van polkadot gordijnen? Wanneer jij je woning een art-deco sfeer meegeeft, lijkt het net of je een kunstwerk binnenstapt. Dit zorgt voor een speelse en vrolijke sfeer in huis.

Wat zijn de meest populaire kleuren en vormen in je interieur voor 2022?

Een woonstijl is niet compleet zonder bijpassende kleuren en vormen, die de look helemaal af maken. In 2022 zijn kleuren steeds belangrijker en is het eerder hoe kleurrijker, hoe beter. Wit en grijs is verleden tijd. Beige, groentinten, warme kleuren zoals bruin, geel en bordeauxrood doen hun intrede in het interieur. Hoe warmer de kleur, des te meer jij je geborgen, veilig en evenwichtig jij je voelt in je eigen huis. De vormen mogen organisch en speels zijn, dus het gaat vooral om natuurlijke en culturele interieurs in 2022.

De functionele en persoonlijke inrichting is helemaal in!

In 2022 ga je verschillende woonstijlen terugzien. Een leuke en makkelijke variant hiervan is de functionele en persoonlijke woonstijl. Wil je duurzamer leven, bedenk dan bij alle aankopen die je voor je interieur doet, of je ze daadwerkelijk nodig hebt. Multifunctioneel wonen is een goede manier om zo veel mogelijk uit je meubels te halen, zonder je hele huis vol te moeten zetten. Multifunctioneel wonen houdt ook in dat je een goede balans in je woning zal creëren, waardoor thuis werken en thuis ontspannen niet te veel in elkaar overlopen. Nu je misschien meer vanuit huis werkt, is het belangrijk om je relax gedeelte in huis extra aandacht te geven.

Dit kun je doen door fijne geurkaarsen te branden, zachte kussens op de bank neer te leggen, goede rustplekken te creëren en je werk en thuisruimte een beetje van elkaar gescheiden te houden. De persoonlijke woonstijl komt op dat moment als geroepen. Kies vooral voor meubels, kleuren, materialen en woonaccessoires die je bij je persoonlijkheid vindt passen. Laat jezelf in de vorm van kunst, posters, foto’s en souvenirs van vakantie in je woning terugkomen.

Dit vind je misschien ook leuk...