Woondecoratie

Dit zijn de leukste vloerkleden voor in je woonkamer

Ben je op zoek naar een prachtig vloerkleed waarmee jij je woonkamer helemaal af kunt maken? Dan zijn er verschillende materialen, vormen, kleuren en maten waaruit je kunt kiezen. Het vloerkleed heeft vele voordelen in je woonkamer. Zo heb je een lekker zacht stuk als de rest van je vloer uit hout of een ander glad materiaal bestaat. Verder zorgt een vloerkleed voor meer warmte en gezelligheid in je woonkamer. Het ziet er heel knuffelbaar uit en je zal je voeten er zeker een plezier mee doen. In deze blog lees je uit welke type vloerkleden je allemaal kunt kiezen, wat de beste plek is om je vloerkleed neer te leggen en krijg je tips om je vloerkleed prachtig schoon te houden.

Uit wat voor type vloerkleden kun je allemaal kiezen?

Het leuke aan een vloerkleed in je woonkamer is dat je direct een andere sfeer in de woonkamer kunt creëren. Kies bijvoorbeeld voor een hoogpolig of wollen vloerkleed, als je zelfs in de koude winterperiode lekker warme voeten wil hebben. Daarnaast kun je vaak uit effen of bedrukte vloerkleden kiezen. Sommige vloerkleden zien er speciaal uit en hebben een vintage look, alsof het vloerkleed al jaren oud is. Andere vloerkleden passen perfect in een minimalistisch interieur door bijvoorbeeld een witte, beige of grijze kleur. Hoewel de meeste vloerkleden groot en rechthoekig zijn, kun je tegenwoordig uit vloerkleden in alle vormen, kleuren en maten kiezen.

Een rond vloerkleed geeft ook veel comfort en stijl aan je woning. Dit ziet er prachtig organisch uit en is ook een leuk idee voor bijvoorbeeld de kinderspeelhoek in de woonkamer.

Waar kun je het vloerkleed in je woning het beste neerleggen?

Wanneer je een vloerkleed op het oog hebt, kun je deze op verschillende plekken in je woning neerleggen. De meeste mensen kiezen er bijvoorbeeld voor om een vloerkleed onder de bank of de salontafel te plaatsen. Dit is de meest reguliere plek voor het vloerkleed, maar je kunt er nog veel meer kanten mee op. Wat dacht je bijvoorbeeld van een leuk vloerkleed onder het tv-meubel of de eettafel? Sommige mensen kiezen zelfs voor een langwerpig rechthoekig vloerkleed voor in de keuken. Dit geeft de keuken direct een speelse look. De vloer in de keuken wordt met een vloerkleed direct beschermd tegen spetters tijdens het koken.

Heb je een open woonkamer richting je voordeur? Dan kun je ook voor een leuk vloerkleed bij de voordeur kiezen. Wees creatief en zoek eens buiten je comfort zone naar de beste plek voor je vloerkleed in de woonkamer.

Met deze tips houd je jouw prachtige vloerkleed brandschoon

Zie je een vlekje op je vloerkleed of wil je hem eens een goede wasbeurt geven? Dan kun je dit het beste met vloerkleedschuim, een beetje water en de stofzuiger doen. Het sproeischuim kun je zelf op je kleed aanbrengen, uitwrijven, borstelen en na het opdrogen goed stofzuigen. Ben je bang om je vloerkleed aan te pakken? Dan kun je er ook een professionele reiniger voor inhuren.

Dit vind je misschien ook leuk...