De trends op het gebied van meubels
Wooninspiratie, Woontips

De trends op het gebied van meubels

Ben jij op zoek naar de nieuwste meubeltrend om een prachtig en sfeervol interieur te creëren? Misschien ben je wel net verhuisd en wil je graag een frisse start met nieuwe prachtitems. Maar ook als je jouw bestaande woning eens goed wilt aanpakken kun je aan de slag. In dit artikel ontdek je vier nieuwe trends op het gebied van meubels die jouw interieur laten stralen. Van prachtige kleuren tot aan opvallende items, het kan allemaal dit jaar. Lees snel verder om de nieuwste meubeltrends te ontdekken.

1. De donkerblauwe meubeltrend

De eerste meubeltrend is gebaseerd op de kleur van vertrouwen, rust, koelte en originaliteit: donkerblauw. Door deze prachtige tint toe te voegen in jouw meubels krijg je net wat meer karakter in huis en het is ook nog eens een tijdloze kleur die je kunt combineren met houtsoorten, metalen en stoffen. Kies bijvoorbeeld voor donkerblauw, zwartblauw of grijsblauw en laat jouw woning stralen. Het is niet alleen een rustgevende kleur voor in de slaapkamer, het geeft ook nog eens een frisse uitstraling. Je kunt deze meubeltrend dan ook doorvoeren in jouw gehele woning.

2. Lichte houtsoorten

De tweede meubeltrend die je niet mag missen is door lichte houtsoorten toe te passen. Geef jouw meubels een Scandinavische uitstraling en kies voor licht eikenhout, lichte MDF-platen, en/of licht acaciahout in combinatie met witte accenten zoals aluminium of staal. Door een goede balans te krijgen van deze materialen in jouw interieur kun je afwisselen met verschillende lichte houtsoorten zodat het niet saai wordt. Dit kun je ook weer combineren met de eerste meubeltrend: donkerblauwe meubels. Dit geeft een mooi effect. Wil je liever een stoere uitstraling? Kies dan voor een lichte houtsoort met zwarte accenten.

3. Statement piece

Wil jij graag opvallen met een toffe meubeltrend? Kies dan voor een statement piece, oftewel een pronkstuk in jouw interieur. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een opvallend schilderij, een grote plantenpot of een prachtig beeld op de vensterbank. Maak er jouw eigen persoonlijke ruimte van en creëer in een handomdraai jouw eigen stijlvolle luxe look. Met de juiste verlichting kun je bepaalde meubelstukken nog meer in het oog laten springen. Op die manier maak je een verrassend interieur en laat je jouw bezoekers verleiden om de aandacht naar één punt te brengen. Met deze meubeltrend zorg je ook nog eens voor een prachtige sfeer en voel je je helemaal thuis.

4. Botanische en duurzame materialen

Steeds meer mensen kiezen ervoor om duurzame producten als meubeltrend door te voeren. Het gaat hierbij om producten die een lage impact hebben op het milieu en die met respect zijn gemaakt voor de natuur, mens en dier. Kies eens voor een bloempot gemaakt van oude autobanden of een product van bamboe of bio plastic. Het is ook nog eens erg origineel. Daarnaast is er nog veel meer keuze, zoals alpacawol, biologisch katoen of riet. Je kunt het meteen combineren met een aantal planten van natuurlijke materialen, zoals droogbloemen. Voor welke meubeltrend in huis ga jij?

Dit vind je misschien ook leuk...