De trend van 2021;
Wooninspiratie

De trend van 2021; industriële kasten

Een industriële inrichting is nog steeds erg populair in 2021. Niet alleen in bedrijfs- en kantoorgebouwen, maar ook in woningen. Het is ook niet alleen meer de keuze van vrijgezelle mannen rond de 30 die een stoer interieur willen tonen aan dates. Maar een industrieel interieur moet ook compleet en functioneel zijn en zonder kasten mis je nu eenmaal opbergruimte. Hoe kom je aan kasten die passen in een industriële inrichting?

De zoektocht naar een industriële kast

Gelet op de populariteit van het industrieel interieur wordt het woord industrieel inmiddels te pas en te onpas gebruikt bij kasten waar vaak het woord vintage of gewoon oud beter op van toepassing zou zijn. De antiekhandel heeft het woord ontdekt en daar worden kasten soms ook aangeduid met de term industrieel. Een antieke buffetkast kan eventueel perfect passen in jouw interieur, maar de kans dat deze een eerdere industriële bestemming heeft gehad is nihil. De realiteit is dat er nog maar weinig meubilair over is uit die periode dat fabrieksarbeiders in lange rijen richting hun werk gingen als de stoomfluit klonk. Wat er nog origineel over is, zal vaak extreem duur zijn indien de kwaliteit nog in orde is. Het vinden van een mooie originele industriële kast kan erg spannend zijn, maar zal meestal geen resultaat opleveren.

Mooi, functioneel en kwaliteit

Omdat de stijl zo populair is geworden, kan je inmiddels ook industriële kasten kopen volgens het ontwerp uit de 19e en vroege 20e eeuw. De kasten zijn dan echter onlangs gemaakt. Soms van materialen die al een eerdere bestemming hebben gehad maar ook van nieuwe zaken. Hout of metaal blijft immers altijd geschikt voor een industrieel interieur. Op deze wijze kan jij kiezen voor een item dat precies volgens jouw smaak is en waarvan je ook zeker weet dat het lang zal kunnen meegaan. Industriële kasten worden ook vandaag robuust gemaakt en kunnen tegen een stootje.

Waar moet je aan denken bij aankoop van een industriële kast?

1. Het doel

Wil je een kast vooral om zaken op te bergen, dan is de beste keuze vaak een geheel gesloten kast. Een multifunctionele kast is vaak een goede optie. Hier kan je bijvoorbeeld een kast voor kleding maar ook een legkast van maken. Is het de bedoeling om ornamenten te presenteren om indruk te maken op je gasten, dan is een open kast of een combinatie met open ruimten meer geschikt.

2. Bepaal de beschikbare ruimte

Misschien is het wel tijd voor een make-over van je woonkamer of wil je een keuken in industriële stijl. Weet jij al waar de kast moet staan, meet dan de beschikbare ruimte op voordat je op zoek gaat naar een nieuwe kast. Het voorkomt teleurstellingen want meten is weten. Hou rekening met het open kunnen doen van eventuele deuren of laden. Voldoende loopruimte is ook iets om goed op te letten. Een kast heeft nu eenmaal vaak een flinke omvang.

3. De kleur

In een industrieel interieur zijn de kleuren wit, grijs en zwart vaak overheersend. Deze kan je ook kiezen voor je industriële kast. Maar ook de donkere kleuren bruin doen het vaak uitstekend in een dergelijke omgeving.

Dit vind je misschien ook leuk...