De mooiste tuinsets voor 2021
Tuin inspiratie, Woontips

De perfecte zitplek in je tuin: 4 tips

Het wordt lekker weer, het zonnetje komt tevoorschijn en je hebt een vrije dag. Niets is fijner dan die dag in het buitenleven door te brengen. De perfecte motivatie om in je tuin de ultieme chill plek te creëren. Een zitplek waar je uren kunt vertoeven. We zullen je hier wat tips geven hoe ook jij deze plek kunt maken in je tuin. Ben je klaar om optimaal te genieten van het buitenleven?

Kies de juiste plek in je tuin

Een van de belangrijkste aspecten bij het creëren van de perfecte zitplek in je tuin is het kiezen van de juiste plek. Denk hierbij aan de ligging van de zon en de windrichting. Als je graag in de zon zit, is het aan te raden om je zitplek op een plek te creëren waar de zon het grootste deel van de dag schijnt. Wil je liever wat schaduw opzoeken, dan kun je kiezen voor een plek onder een boom of naast een schutting. Daarnaast is het belangrijk om rekening te houden met de windrichting, zodat je niet constant last hebt van een frisse bries tijdens het relaxen. Je wilt buiten ongestoord kunnen zitten zonder dat je in de volle zon zit. Zo hou je dit ook wat langer vol. De oplossing? Een zonnescherm! Deze gaat je beschermen tegen de zon en maakt de perfecte schaduwplek, die tevens te bedienen is. 

Creëer privacy met screens 

Een van de manieren om meer privacy te creëren in bijvoorbeeld je huis zelf is het plaatsen van screens. Deze kunnen niet alleen dienen als bescherming tegen de zon, maar ook als afscheiding van de buren of de straat. Door het plaatsen van screens kun je een knusse en intieme sfeer creëren, waar je ongestoord kunt genieten en toch uitzicht hebt!

Zorg voor comfortabele meubels

Een comfortabele zitplek valt of staat met de juiste meubels. Zorg er daarom voor dat je tuinmeubels comfortabel zijn en passen bij de stijl van je tuin. Kies voor kwalitatieve materialen die bestand zijn tegen alle weersomstandigheden, zodat je tuinmeubels lang mooi blijven. Denk hierbij aan een loungeset met zachte kussens, een hangmat voor een relaxte middagdutje of een schommelbank voor romantische avonden onder de sterrenhemel.

Sfeervolle accessoires maken het verschil 

Om de perfecte zitplek in je tuin helemaal af te maken, mogen sfeervolle accessoires niet ontbreken. Denk hierbij aan kleurrijke kussens, gezellige plaids, lantaarns en kaarsen. Met de juiste accessoires kun je een knusse en gezellige sfeer creëren in je tuin, waar je heerlijk kunt ontspannen en tot rust kunt komen. Daarnaast kun je ook denken aan het toevoegen van planten, bloemen en tuinverlichting om de sfeer in je tuin helemaal compleet te maken.

Dit vind je misschien ook leuk...